Willem Jan van de Wetering

Over de auteur
Willem Jan van de Wetering is Enneagramdeskundige. Al bij de eerste kennismaking met dit psychologische model raakte hij gefascineerd door de mogelijkheden van het Enneagram. Hij (be)studeerde het model bij diverse trainers en psychologen in verschillende landen. Van daaruit ontwikkelde hij de therapie Enneagram IntegratieKunde (EIK). Deze therapie vormt de basis voor de EIK opleiding, welke mensen opleidt tot EIK-coach. Inmiddels zijn er meer dan 40 gecertificeerde Enneagram Integratiekunde Coaches in Nederland en België.
Willem Jan is geboren in 1946 en werd op zijn 17e leerling journalist. Hij werkte bij Het Parool, De Amersfoortse Courant, Het Brabants Dagblad en Muziek Parade. Hij was manager van popartiesten zoals Greenfield and Cook. In 1974 richtte hij de Hitkrant op en interviewde vele nationale en internationale artiesten. In 1980 werd hij Generalmanager van platenmaatschappij Carrere en begeleidde artiesten als LUV, Babe, Frizzle Sizzle en Roberto Jacketti and the Scooters.

Zelfontwikkeling
Willem Jan noemt zich mensenbegeleider. Hij tracht het beste in mensen naar boven te halen zodat ze optimaal kunnen presteren. Het doel is om iedereen aan te zetten zich verder te ont-wikkelen. Dat betekent dat je eerst de wikkels moet afnemen voordat je je kunt ontplooien. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar iets doet. Door zo veel mogelijk goede wegen in de richting van zelfontwikkeling aan te wijzen, kan men als snel zelf een keuze voor de juiste weg maken.

Boeken over het Enneagram
Na zijn eerste kennismaking met het Enneagram ontstond bij Willem Jan het idee om middels boeken meer mensen in contact te brengen met dit model. In eerste instantie schreef hij samen met Jorrit Jorritsma het boek Het Enneagram en Ontdek je sterke kanten. Jorrit is NLP master trainer en Enneagramtrainer. Vervolgens schreef Willem Jan het boek Het Enneagram als weg naar verandering. Van dit boek zijn nu ruim 50.000 exemplaren verkocht. Hierna volgden onder andere de boeken Het procesmodel, Enneagram voor jouw persoonlijkheid, Je mag zijn wie je bent, De Enneagram Code gekraakt, Het geheim van je karkater en Hoera ik ben, e.a.

Enneagram trainingen
In 2000 werd de eerste training op Ibiza gegeven. Dat is de diepste training die Willem Jan geeft. De opzet is om helemaal naar je kern te gaan, alle blokkades te doorbreken en alle beperkende overtuigingen die je hebt, te veranderen. Inmiddels hebben meer dan honderd mensen aan deze workshop deelgenomen en zijn er enorme resultaten geboekt. Ieder jaar wordt deze training in mei of juni gegeven en er mogen twee mensen per Enneatype mee. Daarnaast geeft hij nog een Enneagramweek in Nederland, een gecertificeerde opleiding tot Enneagram trainer en een opleiding voor EIK coach. EIK maakt inmiddels veel opgang, vooral omdat er snel resultaat wordt geboekt. Zo werken mensen met een burn-out gemiddeld binnen twee maanden nadat de EIK coach met de behandeling is begonnen. Wat Willem Jan hoopt te bereiken, is dat iedereen kan gebruikmaken van zijn of haar potentieel, meer begrip heeft voor anderen, gelukkiger is, minder stress heeft en zich minder laat leiden door de waan van de dag. Het is bij veel mensen al gelukt.

Bedrijfstrainingen met het Enneagram
Willem Jan geeft ook regelmatig bedrijfstrainingen bij o.a. de Tweede Kamer fractie, AMEV, de Belastingdienst, ABN/Amro, Fortis en vele andere grote en kleine bedrijven. Deze trainingen richten zich bijvoorbeeld op de onderlinge verhoudingen en het volledig benutten van het aanwezige potentieel van zowel het individu als de groep.

Producten

Enneagram Engelenkaarten

Enneagram Engelenkaarten

De invloed van engelenenergie op ons gedrag is groter dan we denken. Engelen zijn energie en deze subtiele energie wil ons graag helpen. De boodschappen die van engelen komen zijn van een prachtige zuiverheid.
De 37 enneagram engelenkaarten bestaan o.a. uit de aartsengelen die invloed hebben op de negen enneagram typen, engelen die je helpen in je processen, engelen die je naar je hogere doel brengen en engelen die je naar de weg van vrijheid wijzen. De enneagram engelenkaarten geven je inzicht, advies en wijzen je de weg. In heet begeleidende boek staat beschreven hoe je de leggingen kunt doen en wordt er uitleg gegeven over de boodschap die je ontvangt. Er staan ook verschillende leggingen in beschreven die je kunt doen met deze engelenkaarten.

Bestellen...
Passie gezocht

Passie gezocht

Wat als de verhuiswagen is vertrokken

In je kracht komen na een scheiding of verlies. Daar gaat dit boek over. Er is genoeg hulp en informatie over het scheiden zelf en er zijn ook veel boeken over het scheidingsproces. Dit boek is anders. Het verhaal begint als je gescheiden bent, als de verhuiswagen is vertrokken en je definitief uit elkaar bent. Dan volgt vaak de terugval, het zwarte gat en de oneindige zinloosheid. Of je viert de vrijheid en gaat jezelf te buiten. De vraag is hoe je jouw leven weer op de rails krijgt. Hoe vind je jouw kracht terug? En nog mooier: hoe vind je jouw échte kracht, zodat je je verborgen talenten kunt gaan gebruiken en optimaal genieten van al het mooie, dat het leven jou te bieden heeft.

Bestellen...
Enneagram Inzichtkaarten

Enneagram Inzichtkaarten

Jan leert ons, dat bij alles wat je doet de drie L's leidend zijn: is het Leuk, Lerend en Lonend? Jan Bloemhof deelt in dit boek zijn systeem. Als je je dit systeem eigen hebt gemaakt, ligt de weg vrij om te bereiken wat jij wilt. Je zult zien dat je veel praktische aanwijzingen krijgt, die jou vooral gelukkiger, beter, rijker en sterker maken. Veel succes.Jan leert ons, dat bij alles wat je doet de drie L's leidend zijn: is het Leuk, Lerend en Lonend? Jan Bloemhof deelt in dit boek zijn systeem. Als je je dit systeem eigen hebt gemaakt, ligt de weg vrij om te bereiken wat jij wilt. Je zult zien dat je veel praktische aanwijzingen krijgt, die jou vooral gelukkiger, beter, rijker en sterker maken. Veel succes.

Bestellen...
Contact met je gids

Contact met je gids

Gidsen staan je bij op jouw levenspad. Ze zoeken het contact zodat je in verbinding blijft met je afstemming en de gidsen je kunnen adviseren en helpen om de juiste weg te gaan. Hoe je contact maakt met je gids wordt in dit boek uitgelegd. Er zijn meerdere methodes die je daarvoor kunt gebruiken. Een aantal van deze mogelijkheden worden je hier aangeboden.
Contact hebben met je gidsen geeft een enorme verdieping aan je leven. Als dat contact er is weet je dat je steeds vragen kunt stellen en hulp in kunt roepen. Gidsen willen je heel graag bijstaan, dus maak er gebruik van.

Bestellen...

Jan Bloemhof

Over de auteur
Jan Bloemhof groeit op als een jongen met wie het nooit iets lijkt te gaan worden. Manmoedig worstelt hij zich uit zijn underdogpositie en begint een eigen zaak. Het is een droom die uitkomt. Maar écht groot is anders. Althans, voor zijn begrippen. Jan is een jongen van de praktijk. Leren kan hij wel degelijk, maar theorie wil bij hem maar geen praktijk worden. En dan bereikt hij zijn omslagpunt. Eén van de eerste boeken die hij aanschaft is Je bent een kampioen. Dat is precies wat hij wil. Kampioen zijn in wat je maar wilt. Hij gaat workshops volgen, koopt meer boeken en bezoekt seminars. Hij vindt een mentor die hem nieuwe wegen wijst, en ontdekt gaandeweg het systeem. Jan Bloemhof beschouwt alles als een systeem. Succesvol zijn is een systeem. Mislukken ook. Hij stelt vast dat succes en mislukking zelfs identieke systemen zijn. Die ontdekking verandert zijn leven.

Nu is Jan eigenaar van meerdere bedrijven. Je kan hem gerust een zeer succesvol zakenman noemen. Het belangrijkste voor hem is dat hij gelukkig is. Gelukkig in wat hij doet, gelukkig met zijn vrouw en kinderen en kleinkind en gelukkig met z'n medewerkers. Alles wat hij doet is Leuk, hij Leert iedere dag en alles wat hij aanpakt is Lonend. Dat is de uitkomst van het systeem van rijkdom.

Producten

Leuk, Lerend & Lonend

Leuk, Lerend & Lonend

Het systeem van rijkdom

Eerst was hij dik en dom, nu is hij rijk en gelukkig. Lange tijd voelde Jan Bloemhof zich kansloos, want weinig mensen hadden vertrouwen in hem. Tot hij een aantal succesvolle inzichten kreeg en zichzelf leerde hoe hij daar in de praktijk optimaal gebruik van kon maken. Jan leert ons, dat bij alles wat je doet de drie L’s leidend zijn: is het Leuk, Lerend en Lonend? Jan Bloemhof deelt in dit boek zijn systeem. Als je je dit systeem eigen hebt gemaakt, ligt de weg vrij om te bereiken wat jij wilt. Je zult zien dat je veel praktische aanwijzingen krijgt, die jou vooral gelukkiger, beter, rijker en sterker maken.

Bestellen...

Kitty Haccou

Over de auteur
Kitty Haccou werkt in haar opleidingscentrum Mirre. Ze geeft opleidingen tot kinder en gezinsbegeleider en coacht zowel ouders al jongeren met geboortetrauma's. Ze helpt zweangere stellen hun kind stralend de wereld in te brengen.

Ze vertelt:
'Toen ik een klein meisje was praatte ik veel met m'n opa, die begrafenisondernemer was. M'n tante was kraamverzorgster. Ik genoot van hun verhalen over leven en dood. Ik begreep dat meerderen in de familie een fascinatie voor geboorte en dood hadden. Ik ben getrouwd met Eric en moeder van vijf kinderen in de leeftijd van zestien tot twee jaar. Iedere geboorte was anders. Ik heb er veel van geleerd, niet in de laatste plaats over mezelf.

Door een situatie thuis kon ik m'n studie niet voortzetten en ben ik in het personeelsadvieswerk terecht gekomen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan want die banen gaven me onvoldoende voldoening. Ik ging me steeds meer verdiepen in regressie, communicatie trainingen, voice dialoge, systemisch werk en vele andere stromingen en opleidingen. Zo ontstond mijn eigen manier van werken. Door het veelvuldig werken met mensen en kinderen kwam ik steeds meer terecht in het geboortewerk. In het werken met zwangerschap en geboorte vond ik mijn passie. Ik ontwikkelde nieuwe methodieken, onder andere het geboorteproces met behulp van water. Ik werkte veel met zwangere stellen om hen voor te bereiden op de geboorte en contact maken met hun kind. Ik mocht verschillende bevallingen mee begeleiden. Ook werkte ik met mensen die hun kind verloren waren. Het leidde tot mijn eigen methode en de oprichting van een eigen instituut: Mirre. Ik ben ontzettend blij dat ik anderen, samen met een mooi team van therapeuten en begeleiders, op kan leiden zodat anderen geholpen worden om geboortetrauma's te helen en te voorkomen.'

Producten

Stralend de wereld in

Stralend de wereld in

Hoe zwangerschap en geboorte je leven beïnvloeden

Een opzienbarend boek over conceptie, zwangerschap en geboorte en de invloed daarvan op je volwassen leven.

De gevolgen van wat er gebeurt tijdens de conceptie, gedurende de zwangerschap en bij de geboorte, blijkt veel groter dan tot nu toe werd aangenomen. Ben je uit liefde verwekt of was het een ongelukje, hebben je ouders heftige dingen meegemaakt gedurende de zwangerschap of ben je met een keizersnee geboren? De impact daarvan is groot.

Kitty Haccou heeft jarenlang ervaring opgedaan in de begeleiding van mensen met trauma's van voor en tijdens de geboorte. Ze heeft een unieke methode ontwikkeld om deze te helen en bij jullie zwangerschap te voorkomen.

'Dit boek heb ik geschreven uit liefde voor het leven, het leven dat wij doorgeven door een kind 


uit liefde te krijgen en met respect te begeleiden.'

 

 

Kitty Haccou is initiatiefneemster van Instituut Mirre. Ze geeft therapeutische opleidingen, onder

andere tot Kinder en Jeugdbegeleider en begeleidt zowel volwassenen als kinderen met

geboortetrauma's. Ze helpt zwangere stellen hun kind stralend de wereld in te brengen.

 

Bestellen...

Monique de Boer

Over de auteur
Monique is yoga- en meditatiedocent en life-coach. Ze is opgeleid in Yoga, Meditatie en Oosterse Psychologie met als specialisaties Chakra Psychologie, Zwangerschapsyoga en Kinderyoga. Daarnaast heeft zij in Nederland en in het buitenland diverse trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van meditatie, coaching, chakrapsychologie, spirituele- en intuïtieve ontwikkeling, healing en yoga. Het is haar passie en levensdoel mensen weer in contact te brengen met hun gevoel, zodat ze kunnen gaan leven vanuit hun hart.

In 2001 heeft Monique de Boer Artemis Yogacentrum opgericht. In dit centrum in IJsselstein (Utr) verzorgt ze samen met een team van docenten yoga- en meditatielessen en workshops. Sinds 2006 woont Monique in Turkije waar ze yoga retreats begeleid. Ze heeft hiervoor Artemis Body & Mind Reizen opgericht.